Vale-lasanje ehk köögiviljavorm baklažaaniga (8-le)

Valmistamisõpetus

3-4 baklažaani
300-400g hakitud kalkuni kintsuliha
3 porgandit
2 keskmist sellerivart
1,5 paprikat
2 mugulsibulat
1 keskmine suvikõrvits
3 küüslauguküünt
2x 400g purustatud tomateid
300g riivjuustu
1 väiksem peotäis basiilikut
Soola, pipart
oliiviõli

Viiluta baklažaanid pikkupidi ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista pisut soola ja nirista peale oliiviõli. Küpseta 200C ahjus ca 10 min.

Samal ajal valmista kaste. Haki küüslauk, sibul ja seller väikesteks tükkideks, riivi porgand ja suvikõrvits. Kuumuta pannil veidi oliiviõli, lisa kalkuni hakkliha. Kui hakkliha hakkab pisut pruunikamaks minema, siis lisa küüslauk, sibul ja seller, mõne aja pärast riivitud porgand ja suvikõrvits. Kõige viimasena lisa purustatud tomatid ja rebitud basiilikulehed. Maitsesta.

Laota vormi vaheldumisi baklažaaniplaadid ja kaste. Alusta kastmest, sinna peale raputa juustu, siis baklažaaniplaadid ja siis jälle kaste. Kõige pealmiseks kihiks peab jääma kaste. Pane ahju umbes 20 minutiks, siis raputa peale ülejäänud juust. Lasanje on valmis, kui juust on sulanud.

 

 

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

*

Go Top