Traditsioonilised vastlakuklid ebatraditsiooniliselt (u 10 tk)

Valmistamisõpetus

No ma kohe ei oska enam midagi väga traditsiooniliselt teha :) Kuna on vastlapäev, siis loomulikult tuli ära katsetada ka vastlakuklid. No ja võib-olla natuke selle pärast ka, et ma hetkel ei tarbi piima ega piimatooteid. Ghee on küll selitatud või, kuid sellest on alles vaid rasv, seepärast sai tehtud gheega. Kes ei saa ka gheed kasutada, siis soovitan asendada 1/2 osa kookosrasva ja 1/2 osa oliiviõliga.

3 dl sojajogurtitvastlakuklid
100 g gheed
25 g pärmi
0,5 tl soola
3 sl suhkrut
7-8 dl jahu
0,5 tl kardemoni
1 muna määrimiseks

Peale – haput moosi ja sojavahukoort.

Sulata ghee ja jäta natukeseks ajaks jahtuma.

Pane sojajogurt potti ning soojenda tasasel tulel, kuni on käesoe. Sega suures kausis pärm suhkruga. Lisa käesoe jogurt. Seejärel lisa pool jahukogusest ja sool. Siis lisa jahtunud ghee ning jätka jahu lisamist. Sõtku senikaua, kuni tainas lööb käte küljest lahti. Valmis tainas kata rätikuga ja pane kausiga sooja vette ca 45 minutiks kerkima.

Vormi kuklid. Võta tainast ca muna suurune tükk ja pane jahusele lauale. Pane peopesa kukli peale ja rulli kuklist pall.

Nüüd määri kuklid pealt munaga ja pane 200-220 kraadisesse ahju. Pane ahjuukse vahele puulusikas nii, et uks jääb pisut lahti. Küpseta selliselt ca 5-7 min (aitab kukleid kergitada) ja siis eemalda lusikas ning küpseta veel 12-15 minutit, kuni kuklid muutuvad kuldpruuniks.

Jahuta kuklid ja seejärel lõika neilt “müts” pealt ära, täida moosi ja vahukoorega ja pane äralõigatud tükike peale tagasi.

NB! Originaalretsept pärineb Olga Kaju blogist.

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top