Apelsinipasha

Valmistamisõpetus

100g võid
1,5 dl suhkrut, võid asendada meega, vahtrasiirupiga vmt-ga
500g kohupiima
0,5 tl naturaalset vaniljet
1 suur või 2 väikest apelsini (NB! Kasuta mahedaid apelsine!)
1 dl mandlilaaste (u 60g)
1 dl väikseid heledaid rosinaid
1 dl rõõska 35% koort
aprikoositükke või jõhvikaid vmt meeldivat

Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks. Pese apelsin hoolikalt puhtaks. Riivi apelsinilt koor ning poolita apelsin ning pressi mahl välja.

Vahusta rõõsk koor, murenda mandlilaastud peenemaks. Mikserda kohupiim kohevaks, lisa vanillsuhkur, apelsinimahl ja-koor, mandlipuru, aprikoositükid või jõhvikad ning lõpuks vahukoor.

Valmis pashasegu pane sõelale nõrguma (alla niiske marli), et liigne niiskus välja tilguks. Võib panna ka puhtasse plastikust lillepotti. Lase seista vähemalt 1 ööpäev. (Mina teen tavaliselt reedel valmis ja pühapäeval sööme)

Serveerimisel kummuta pasha alusele ning kaunista marjade või puuviljatükkidega.

 

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top