Jälle need piparkoogid!

Valdkond: Kas Sa tead?

Minult on juba tükk aega uuritud, et kuidas siis ikkagi seda va piparkoogitainast teha. Lisasin nüüd lõpuks retseptide alla mõned variandid. piparkoogid ahjus

Loomulikult teen mina kõike pisut isemoodi, et need pole just päris tüüpilised piparkoogitainad :) Aga usun, et on seda põnevamad!

Üks mis peamine, alati ole valmis loomingulisuseks. Kui sul ei ole kodus spetsiaalset siirupit, siis saad seda ka ise keeta. Samas saab kasutada ka olemasolevaid siirupeid, nt kasutasin mina ühtedes piparkookides just vahtrasiirupit.

Spetsiaalset piparkoogimaitseaine segu ka pole vaja. Sega lihtsalt kokku kaneel, kardemon, ingver, nelk, must pipar, vürtspipar. Võid lisada ka soola ja muskaati.

Maitsestamiseks lisa juurde riivitud tsitruselisi. Näiteks need apelsinimekiga piparkoogid on ülihead…DSC_0987

Jahude valik on ka piiramatu – nisu-, kaera-, riisi-, tatra- jmt jahud. Hetkel on mul plaan katsetada veel ka kanepijahuga piparkooke. Kindlasti on oluline meeles pidada, et gluteenivabadele jahudele lisa kergitusainet pisut rohkem ja parem, kui rullid küpsetuspaberi vahel. Näiteks need gluteenivabad piparkoogid on üsna murenevad. Samas see murenemine maitset ei riku, pigem teeb veelgi paremaks :) Selliseid murenevaid piparkooke on ka hea magustoitudesse lisada. Nt võid teha pokaalimagustoidu, kus on kihiti maitsestamata, veidi vahustatud toorjuust, piparkoogipuru ja marjad või toormoos. Mmmm…

Muide, nägin eile raamatupoes ühte uut vahvat raamatut – Andra Kalda “Piparkoogimaitseline“. Tundus väga põnev ja isuäratav olevat. Praegu veel oma köögiraamatukogusse seda ei soetanud, aga jäi hingele, tuleb vist peale pühi poodi tagasi minna, kui just jõuluvana mu mõtteid ei loe :) Igal juhul usun, et kui soovid katsetada, siis see raamat on abiks.

Mõnusat piparkoogilõhnalist jõuluaega!

Triin

 

Kirjuta kommentaar:

Go Top